Thuisbeeld | Noortje de Keijzer

Vorige week kwam er een Achter de schermen interview met designer Noortje de Keijzer (29) online. Vandaag leer je haar nog wat beter kennen: je krijgt een kijkje in haar interieur! Samen met haar vriend woont Noortje in een benedenwoning in Utrecht. In een bijzonder pand, dat vroeger een café was – en de bar hebben ze er nooit uitgehaald. Nieuwsgierig geworden?

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Dat Noortje verstand heeft van een goede inrichting komt duidelijk naar voren in haar eigen huis. Hoe kan het ook anders, als interieurontwerper. Over alles is goed nagedacht en er is heel veel gedaan: het huis is van een oud bruincafé veranderd in een woning met een frisse en moderne look.

• Vintage en Ikea

Hoe Noortje haar interieurstijl omschrijft? “Minimalistisch, maar wel warm. De stijl is een beetje Scandinavisch te noemen. Dat komt door de keus voor mooie materialen en door de eenvoud. Mijn vriend houdt echt van het industriële gevoel, en ik ben dol op lijnen- en vlakkenspellen. Dat komt naar voren in het interieur.”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

In Noortjes huis kom je meubelstukken van verschillende stijlen tegen. “De meubels zijn een mix van vintage en gedwongen Ikea-items, vanwege een beperkt budget,” lacht ze. “Maar ik vind dat er niets mis is met Ikea! Er worden daar goede ontwerpen gemaakt.” Zo goed, dat er in haar huis ook vintage Ikea meubelstukken uit de jaren ’80 te vinden zijn: de bank en de stoel van Gammelgaard.

• Lievelingsitems

Noortjes favoriete meubelstuk? “Moeilijke vraag!,” denkt ze na: “Ik vind dat de oude dingen – die met een geschiedenis – het meest een persoonlijkheid hebben. Zo heb ik het vintage kastje eens gekocht toen ik nog studeerde en heb ik die vanaf de andere kant van de stad achterop de fiets mee naar huis genomen. Dat vergeet je nooit meer.”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Ze gaat verder over haar favorieten. “De koelkast! Dat was echt een lucky find op Marktplaats.” Ook de piano wordt genoemd: “Niemand van ons speelt piano… Maar ik ben er heel blij mee! Het past goed in deze ruimte. En ik ben altijd opgegroeid met een piano in huis, dus het voelt voor mij echt als thuiskomen.”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Maar de accessoires hebben een nog belangrijkere waarde dan de grote meubelstukken. “Veel van de kleine spulletjes heb ik gekregen van ontwerpersvrienden, verzameld tijdens een reis of gevonden op kringloopzoektocht. Daar heb ik echt een persoonlijke band mee.” Ook de planten zijn belangrijk voor Noortje. Zo heeft ze er een aantal meegenomen van vakantie, of van vrienden gekregen.

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

• Afkomst van de verzameling

Waar Noortje haar interieuritems vandaan haalt? “Ik vind vintage shoppen echt heel leuk! Ik heb veel van Marktplaats, maar ik ga ook graag kringloopwinkels en –beurzen langs. Van de zomer was ik met mijn vriend in Friesland en toen gingen we naar allerlei van die winkels toe. Gewoon rondrijden en zeven kringloopwinkels bezoeken in één dag tijd. Zo kom je echt op de tofste plekken en doe je de beste vondsten!”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Ook haar eigen ontwerpen zie je terug in het interieur: kussens, dekens, ornamenten. Natuurlijk de ideale manier om haar interieur helemaal persoonlijk te maken en naar eigen smaak in te vullen.

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

• Het belang van kleur en architectuur

Naast spullen vindt Noortje kleur heel belangrijk. “Ik hou heel erg van kleur – en daarbij vind ik grijs ook een kleur.” Volgens Noortje is kleur een echte sfeermaker: “Ik vind dat je heel veel diepte en persoonlijkheid kan geven aan een interieur door kleuren toe te voegen, al is het op een subtiele manier.”

Ook Noortjes interieurtip sluit aan op kleur: “Ik vind dat veel mensen voor veilige keuzes gaan, zeker wanneer het bijvoorbeeld aankomt op verven. Dat is naar mijn idee echt iets typisch Nederlands. Maar wat is het voor moeite om je muur eens in een kleur te verven en hoe snel heb je het ook weer veranderd? Het is veel goedkoper en makkelijker om je muurkleur te veranderen dan om je bank te vervangen.”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Andere tips? “Houd het persoonlijk! En pas op met stukken die in de mode zijn. Als je er niets bij voelt, koop het dan gewoon niet. Verder geloof ik er heel erg in om je interieur langzaam maar zeker compleet te maken; om niet alles in een keer in te kopen. Zo krijgen je spullen veel meer waarde.”

Ze gaat verder: “Ik raad mensen aan om meer naar de architectuur en het gebouw te kijken. Bedenk eens: wat zijn de goede kanten van dit pand die ik wil benadrukken? Voor mij is een interieur niet alleen de dingen die erin staan. Het is het hele omhulsel waarmee je de sfeer maakt.”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

• Droomitems: designstukken

Noortje vertelt over haar favoriete items die nu nog onbereikbaar zijn: “Ik zou echt wel designklassiekers in mijn huis willen hebben, maar dat kan ik gewoon nog niet betalen. In designproducten wordt gewerkt met mooiere stoffen en is er een beter oog voor detail. Ik zou misschien nog eens een wollen, stoffen designbank uitzoeken. Maar dat is niet zo handig met de kat, Lobster. Die molt toch alles…”

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Noortje de Keijzer | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Noortje sluit af: “Maar ik vind het interieur ook wel compleet zoals het nu is. Ik ben er heel blij mee! Uiteindelijk vind ik dat je in je huis spullen moet hebben die bij je persoonlijkheid passen. En of dat nu van Ikea of van een designwinkel komt, maakt voor mij niet zoveel uit.”

Leestip! Heb je het interview over Noortjes leven als interieurontwerper al gelezen?

Wat vind jij van het interieur van Noortje? Zie je er items die je zelf ook wel zou willen hebben?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Achter de schermen | Noortje de Keijzer
Wat • March wishlist | Wooninspiratie
Waar • Thuisbeeld | Dilemma op Dinsdag

bloem-oadd

12 Comments

 1. Lorenza 16 maart 2017

  Heel tof! Hier wordt ik echt blij van!


 2. Saskia 10 maart 2017

  Wat super leuk om zo eens binnen te kijken. Leuk om te zien, erg inspirerend!


  • Anna Schouten 13 maart 2017

   Bedankt :)! Fijn om te horen dat het zo goed in de smaak valt en inspirerend is! Dat is dan ook precies de bedoeling :)!


 3. Bianca Schrijft 8 maart 2017

  Wat een supermooi interieur heeft ze. Best wel ook iets wat bij mij zou passen. De verschillende zitplekken zijn naar mijn idee mooi in harmonie en toch verschillend. Een Apple liefhebber heeft sowieso een + bij mijn. ;)
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Unboxing Kalligrafie box van VikingMy Profile


  • Anna Schouten 9 maart 2017

   Het is inderdaad echt prachtig <3. Wat leuk! En dat vind ik ook. Knus zijn ze ook nog, die zitplekken, terwijl het huis tegelijkertijd heel ruimtelijk oogt. Ha, same here :)!


 4. Rowan 8 maart 2017

  Een super leuke binnenkijker, en wat heeft Noortje een mooi interieur!
  Rowan onlangs geplaatst…Februari | This made me smileMy Profile


  • Anna Schouten 9 maart 2017

   Yay, bedankt :). Vind ik ook! Het is echt een prachtig huisje.


 5. Jessica J. 8 maart 2017

  Wat prachtig, die piano. En wauw, zo’n bar zou ik ook laten staan, hoor. Echt heel knap ingericht; ik zou er perfect kunnen wonen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Internationale Vrouwendag | Samen staan we sterk!My Profile


  • Anna Schouten 8 maart 2017

   Vind ik ook! Geeft zoveel charme aan het huis. Ha, dat vind ik dus ook. Ik zou er echt zo in kunnen trekken; er niets meer aan veranderen. Zo tof! :)


 6. Evelien 8 maart 2017

  Wat een super mooi interieur! Ik vind het allemaal zo goed bij elkaar passen, en ah wat een lieve kat. <3
  Ik vind de bar echt onwijs tof, en wat gaaf met het rek met alle plantjes!
  Liefs,
  Evelien
  Evelien onlangs geplaatst…Tag | My life in 20 questions!My Profile


  • Anna Schouten 8 maart 2017

   Jaaa, vind ik nou ook <3. Prachtige spulletjes zo allemaal bij elkaar. En ik was ook helemaal verliefd op het rek met planten. Zo pretty! En Lobster, de kat, is echt een schatje! Kwam er af en toe bijzitten tijdens het interview, en poseren toen ik foto’s maakte. Hihi!


Reacties zijn gesloten.