Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle

Je kunt mij zonder enige twijfel een crazy plant lady noemen (ook een crazy cat lady overigens, maar dat terzijde). Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, was er dan ook één ding dat niet aan ons huisje mocht ontbreken: een heuse urban jungle! Inmiddels heb ik een begin gemaakt aan het plantenparadijs – wat mij betreft het mooiste hoekje van de woonkamer.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Zoals beloofd zou ik jullie snel een kijkje geven in mijn nieuwe appartement. Vorige maand zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen, in Utrecht. Hoewel het interieur nog niet helemaal af is, kon ik niet langer wachten om jullie mee te nemen naar het huisje. Hoera voor de nieuwsgierigen onder ons! Vandaag: de urban jungle in de woonkamer.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

In mijn studentenkamer kon je al een heleboel kleine plantjes vinden, met name cactussen. Die zijn natuurlijk meeverhuisd en nog altijd geliefd, maar inmiddels zijn er meer plantenvrienden bijgekomen. Een groter huis betekent namelijk meer ruimte voor groen! (Ik moet eerlijk toegeven dat de ruimte eigenlijk beperkt is in ons relatief kleine appartement, maar ik moest en zou meer planten in huis halen. Gelukkig heeft mijn vriend er geen problemen mee – al is hij soms enigszins bang dat mijn hobby als plantenverzamelaar wat  uit de hand gaat lopen.)

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

En wat er precies is toegevoegd? Vijf grote planten! Deze mocht ik uitzoeken van Tuincentrum.nl, waar je een groot aanbod van kamerplanten vindt. Ik koos onder andere voor de Yucca en Zamioculcas.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Als plantenliefhebber kan ik mijn geluk niet op. Dagelijks zit ik op de bank – die naast dit tafereel te vinden is – of op het gele stoeltje met een glimlach naar de nieuwe groene schoonheden te kijken. Het liefst zou ik er nog tien bij nemen, maar daar moet ik misschien maar even mee wachten. Tot ik ooit in een groter huis ga wonen.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban Jungle | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Tip! Ben je geen fan van de urban jungle trend, maar op zoek naar planten om je tuin of balkon mee te versieren? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de bamboe.

Wat vind jij van de urban jungle trend? Zijn er veel planten in jouw huis te vinden?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Achter de schermen | Noortje de Keijzer
Wat • March wishlist | Wooninspiratie
Waar • Thuisbeeld | Noortje de Keijzer

bloem-oadd

16 Comments

 1. jenn 22 maart 2017

  Leuk! Ik hou wel van de urban jungle trend, vriendlief niet zo, dus zitten we er tussenin :)
  jenn onlangs geplaatst…Geproefd: Paaseitjes van de AldiMy Profile


  • Anna Schouten 22 maart 2017

   Bedankt :). Ah, dan moet je natuurlijk een compromis maken. Maar een aantal kleinere plantjes kan het ook al heel leuk en gezellig maken!


 2. Frauke 21 maart 2017

  Wat ziet dat er supermooi en gezellig uit zeg zo met al die planten! Ik ben ook echt een beetje een urban jungle aan het creëren, LOVE IT! Geeft meteen zoveel uitstraling aan je woning he. Leuk dat je die planten mocht uitzoeken, veel plezier ermee! X


  • Anna Schouten 21 maart 2017

   Yay, bedankt :). Wat leuk om te horen! Jaaa, liefde voor de urban jungle <3. Het is zo gezellig! En inderdaad: het geeft echt enorm veel uitstraling. Thanks :)!


 3. Mylène 16 maart 2017

  Wat leuk dit! Als ik ooit een huisje heb, wil ik ook zeker wat groen in mijn huis. Weet nog niet hoeveel. Misschien begint het met een paar planten en groeit het ook uit tot een jungle ;)


  • Anna Schouten 18 maart 2017

   Jeej, thanks :)! Ha! Zo is het bij mij ook een beetje gegaan, ja. Van wat plantjes naar nu een kleine jungle. Die waarschijnlijk nog wel wat uit zal breiden! Groen in huis is zo fijn <3.


 4. Lorenza 16 maart 2017

  Zooo fijn! Hier houd ik echt van. Oh en die cactus vaas, love it!!


  • Anna Schouten 18 maart 2017

   Yay :). Bedankt! Jaaa, die vind ik ook zo leuk! Cadeau gekregen voor mijn verjaardag – en nog iedere dag super blij mee.


 5. Rowan 15 maart 2017

  Wat een mooi hoekje zeg! Heerlijk zo’n urban jungle. Ik kan mij voorstellen dat je hier blij van wordt. Ik ben ook gek op planten!
  Rowan onlangs geplaatst…Bloembol in een zwart wit-jasje (van kranten)My Profile


  • Anna Schouten 18 maart 2017

   Yes :)! Thanks! Planten zijn zo fijn! Ik vind echt dat ze een interieur helemaal af kunnen maken. En inderdaad: dat ze je super blij kunnen maken :).


 6. Jessica J. 15 maart 2017

  Heel erg mooi, zeg! Wat schattig, dat cactusvaasje! Dat plantenkastje met de cactusjes in vind ik ook erg leuk! Dat zwarte trapje hebben wij ook, al staat het bij ons naast de voordeur en gebruiken we het om onze schoenen op aan en uit te doen, haha.
  Wij hebben maar twee planten en een paar minicactusjes in huis. Wel neem ik geregeld een bloemetje mee en zet dat dan op de salontafel. Fleurt die zwarte tafel meteen wat op!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #45 • Fitnessabo opgezegd, lentekriebels en gsm kapot?!My Profile


  • Anna Schouten 15 maart 2017

   Wat leuk om te horen, bedankt :)! Jaaa, ik ben ook zo blij met het cactusvaasje. Die heb ik voor mijn verjaardag gekregen, echt een super leuk cadeau! Ha, dat is ook een handige functie voor het trappetje! Ik bewaarde er in mijn studentenkamer vaak schoenen op – een beetje hetzelfde idee, haha. Leuk! Bloemen zijn ook zo mooi en gezellig <3. Ben ik ook dol op! Yay, lang leve groen!


 7. Anne 15 maart 2017

  Super gaaf, ik ben een echte groenfan en zou ook graag het urban junlge effect toepassen bij mij thuis.. :)
  Anne onlangs geplaatst…Coconut chocolate cheesecakeMy Profile


  • Anna Schouten 15 maart 2017

   Yay, thanks :)! Leuk! Ik kan het alleen maar aanraden om dat te doen. Ik word echt elke dag weer blij van deze fijne plantenverzameling. Het staat zo vrolijk, vind ik!


 8. Hedwig 15 maart 2017

  Ahh zo vrolijk! Ik vind vooral die drie planten onder de schouw een mooi rijtje, ze lopen diagonaal op. Als ik straks een andere kamer heb ben ik ook van plan veel groen in huis te halen!


  • Anna Schouten 15 maart 2017

   Jaaa, thanks <3. Hihi, daar is over nagedacht natuurlijk! Tof! Meer groen is meer beter :).


Reacties zijn gesloten.