Achter de schermen | Leonie ter Veld

Leonie ter Veld (27) van blog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Van een vaag toekomstplan bestaande uit een wens met werk in “iets met de media” kwam Leonie uit op een fulltime baan als foodblogger. Wat is het geheim achter haar succes? Welke weg heeft ze afgelegd naar waar ze nu staat? En wat zijn haar toekomstplannen? In een nieuwe Achter de schermen lees je er alles over!

Achter de schermen | Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje 's avonds eet | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Leonie woont in Amsterdam, de stad waar ze jaren geleden naartoe is gekomen voor haar studie Interactieve Media. Tijdens haar laatste studiejaar, in 2011, is ze met haar blog begonnen. Het onderwerp: schrijven over haar avondeten. De blog groeide vanaf 2012, toen ze ook ging schrijven voor LINDA. “Toen had ik in het voorjaar zo’n duizend blogbezoekers per dag,” noemt Leonie.

• Een onverwacht succes

Een jaar later, in 2013, is Gewoon wat een studentje ’s avonds eet viral gegaan. De reden is niet echt duidelijk: “Ik weet niet precies waarom het gebeurde, maar kan het een beetje gissen. Het was de laatste dag van de tentamenweek; studenten waren online aan het ‘soggen’ – ook op mijn blog. Mogelijk mede daardoor werd mijn blog van de ene op de andere dag één van de grootste foodblogs van Nederland – met inmiddels zo’n 100.000 lezers per maand. Heel bizar!” Soms zit het dus echt in de kleine dingen, de toevalligheden – en daarnaast natuurlijk een heleboel hard werk.

Of Leonie het succes had verwacht? Lachend: “Nee! Als ik het van tevoren had geweten, had ik mijn blog dan ook nóóit ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’ genoemd. De naam is super lang en onpraktisch. En daarnaast was ik een half jaar later afgestudeerd… Maar ergens denk ik dat de naam wel een rol heeft gespeeld bij het succes; de naam is echt een merk geworden.”

Achter de schermen | Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje 's avonds eet | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Ze gaat verder: “Ik had dus echt niet verwacht dat ik fulltime blogger zou worden, nadat ik was gestopt als marketeer bij het DeLaMar Theater en later als hoofdredacteur bij Vrouwen.nl. Ik vond het heel eng om de stap daadwerkelijk te zetten, en heb van tevoren dan ook goed gespaard voor een financiële buffer. Maar ik wist: als je wilt dat iets groeit, moet je er echt veel tijd in investeren. En dat bleek waar te zijn: sinds ik fulltime blog, is het nog vier keer zo hard gegaan met Gewoon wat een studentje ’s avonds eet.”

• Eet lekker waar je zin in hebt

Leonie heeft een duidelijke visie die ze wil uitstralen: “Ik doe echt niet mee aan de healthy food-stroming. Ik houd me niet bezig met onderwerpen als het beste figuur en ingrediënten als chiazaad. Ik vind dat dat zo tegen de natuur ingaat. Je wordt toch alleen maar chagrijnig van honger hebben? Geniet gewoon lekker van eten, en kook lekker waar je zin in hebt!”

Gewoon doen en nuchter blijven, dat is waar Leonie voor staat. Al merkt ze soms wel wat moeilijkheden: “Ik zie ook wel dat het op Instagram goed werkt als je hele gelikte foto’s plaatst, en het perfecte leventje laat zien. Dan heb ik weleens een dilemma: of ik daarin mee moet gaan of juist de Leonie moet blijven die heel down to earth is. Maar eigenlijk vind ik het heel belangrijk om mezelf niet te serieus te nemen en gewoon bij mezelf te blijven.”

• Inspiratie halen uit de alledaagse dingen

Of Leonie, na inmiddels jaren te bloggen, nog altijd boordevol ideeën zit? “Ik heb soms niet meer zoveel inspiratie als in het begin. Er staan nu zo’n 1.800 recepten online, en ik wil natuurlijk steeds wat nieuws blijven bedenken. Maar het komt en gaat met periodes; de laatste tijd heb ik juist weer een heleboel inspiratie. Ik heb overal zin in, en ben helemaal enthousiast om de keuken in te duiken. Inspiratie haal ik echt uit alles. Gewoon uit het dagelijkse leven: als ik op straat loop en een reclame over pizza’s zie, maak ik ’s avonds pizza. Ook raak ik weleens geïnspireerd door mijn huisgenoot. Als zij bijvoorbeeld bami met pindasaus maakt, krijg ik zo’n zin in pindasaus! En dan ga ik dat de volgende dag eten.”

Achter de schermen | Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje 's avonds eet | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Zoveel recepten en ingrediënten – zijn er eigenlijk ook dingen die Leonie niet lust? Ze somt op: “Tonijn uit blik, koriander, ‘rauwe’ plakjes kaas en gekookte eieren.” Maar ook is er een lijst met lievelingseten: “Sushi (wel super slecht voor mijn portemonnee…), al het Italiaanse eten (mijn ultieme favoriet!) en bami (comfort food!). Oh, ik vind echt zoveel eten lekker!” Het is duidelijk: genoeg om recepten over te bedenken.

• (On)succesvolle recepten

Op welk recept Leonie heel trots is? “De kippenbout die je braadt in rode wijnsaus, met paprika en abrikozen. Daar doe ik dan couscous, spinazie en feta bij. Voor mijn doen is dat recept zo culinair! En het is echt héél lekker. Ook ben ik trots op de kip in bladerdeeg – een super populair recept. Daar hoor ik echt de meeste mensen over, dat ze dat recept ook maken.”

Maar Leonie is heus niet altijd een superhero in de keuken – en dat is naar mijn idee wat haar nu zo eigen maakt. “Ik maak echt weleens iets wat niet te eten is. Ik probeer een heleboel dingen uit, en dat gaat niet altijd goed. Maar ik zet het altijd online – dat vind ik juist grappig! Ik schrijf over mijn avondeten, of het nu lukt of niet. En dat moet gewoon kunnen als je het mij vraagt.”

• Boeken schrijven en een kookshow presenteren

Ten slotte spraken we over toekomstplannen. Leonie droomt groot: “Ik wil graag meer events organiseren. En misschien iets in de televisiewereld doen, bijvoorbeeld een eigen kookshow presenteren. Ik heb echt een the sky is the limit-idee, en wil gewoon alles uitproberen. Ik zie wel waar het schip strandt!”

Achter de schermen | Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje 's avonds eet | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Verder weet Leonie niet zeker of ze over tien jaar nog zal bloggen. “Misschien word ik dan wel auteur, want ik vind het heel leuk om te schrijven.” Twee kookboeken heeft ze inmiddels al op haar naam staan – waar overigens alleen goed gelukte recepten in te vinden zijn –, maar wellicht is er in de toekomst dus meer op komst. “Dat ik die twee boeken zou uitbrengen, had ik van tevoren trouwens nooit verwacht. Ik had eens voor de lol in een interview genoemd dat ik een boek zou willen maken en nadat mijn blog viral ging, kreeg ik ineens mails van uitgeverijen. Toen zijn we om de tafel gaan zitten, en gingen we het maar gewoon doen!” Het is de manier waarop Leonie soms ietwat chaotisch haar leven inricht: gewoon doen wat je leuk vindt en wat bij jou past, en wel zien wat er gebeurt. Loslaten en durven – een inspirerende levenshouding!

Nog niet uitgelezen? Binnenkort meer over Leonie: dan kom je alles te weten over haar interieur in een nieuwe Thuisbeeld!

Wat vind jij van de blog van Leonie, haar visie en haar toekomstplannen?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Thuisbeeld | Sven en Nina
Wat • Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Slaapkamer
Waar • Event | Pop-Up Gaard Utrecht

bloem-oadd

14 Comments

 1. Sheila 6 mei 2017

  Ik volg haar niet, maar heb haar blog zeker eens bezocht. Geweldig hoe het is gegaan en dat ze onverwachts een groot succes is geworden. En heerlijk dat ze juist zich zelf blijft. Want van die gelikte foto’s en perfecte plaatjes bestaan al genoeg.
  Sheila onlangs geplaatst…Geboorte van mijn dochter: 2 weken laterMy Profile


  • Anna Schouten 9 mei 2017

   Ah, leuk! En dat vind ik ook! Echt heel sterk dat ze gewoon bij zichzelf blijft – ik vind dat dat juist haar blog maakt. Precies, helemaal met je eens!


 2. Jessica J. 1 mei 2017

  Inspirerend! Wat kan het snel gaan! Trouwens geweldig dat ze aangeeft niet mee te gaan in die perfectietrend. Zo moesten er meer mensen zijn!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #51 • Series uitkijken, middeleeuws tafelen en afscheidMy Profile


  • Anna Schouten 1 mei 2017

   Yes, vind ik ook! Heel interessant om erachter te komen hoe zoiets kan gaan. En inderdaad! Amen voor mensen die gewoon bij zichzelf blijven. Zo fijn, gewoon lekker nuchter blijven! :)


 3. Sarah 28 april 2017

  Heel inspirerend interview. Ik volg Leonie’s blog echt al eeuwen en haal er altijd veel receptje af. Zo makkelijk.Echt een boeiend persoon ook. Je moet het maar doen natuurlijk… twee boeken uitbrengen.
  Sarah onlangs geplaatst…A trolley traveler’s dream suitcasesMy Profile


  • Anna Schouten 29 april 2017

   Thanks Sarah <3. Leuk om te horen! Jaaa tof, same here. Echt ideaal als je eens een avondje geen idee heb wat je kan koken. Vind ik ook! Echt een droom, een eigen boek uitbrengen. Lijkt me echt heel tof om te doen!
   Anna Schouten onlangs geplaatst…Achter de schermen | Leonie ter VeldMy Profile


 4. Neelke 28 april 2017

  Wat een superleuk interview! Heel inspirerend om te lezen. Gewoon lekker nuchter en toch super succesvol.


  • Anna Schouten 29 april 2017

   Yay, bedankt <3. Vind ik ook – zo goed dat ze gewoon dicht bij zichzelf blijft. Mooi en inspirerend :)!


 5. Annelies 28 april 2017

  Leuk om mensen op deze manier beter te leren kennen. Ik kende Leonie alleen van naam en van Bloglovin een beetje, maar het klinkt echt superleuk. Wat eten betreft heb ik ook precies die houding. Gewoon eten wat je lekker vindt! Soms een soepje, soms een salade, maar een keer lekker jezelf te buiten gaan aan comfort food moet ook zeker kunnen.


  • Anna Schouten 29 april 2017

   Wat leuk om te horen, bedankt :). Dat is dan ook precies het idee van deze blogserie. Yay! En wat goed! Heel fijn om gewoon zo’n houding aan te hangen – eten is zo leuk en lekker en dat moet het ook blijven. Ik denk er net zo over :)! Precies!


 6. Evelien 28 april 2017

  Ah wat een super tof interview! Super nice.
  Ik ben zo benieuwd naar haar kookboeken, heb ze al vaker in mijn handen gehad.
  En een eigen kijkprogramma, yay for that!
  Liefs,
  Evelien
  Evelien onlangs geplaatst…Lente/Zomer wishlist!My Profile


  • Anna Schouten 29 april 2017

   Hihi yay, bedankt voor je lieve woorden. Leuk om te horen <3. Jaaa! En zo tof ook dat ze gewoon boeken heeft uitgebracht (echt een droom, lijkt me!). Yes! Zou echt leuk zijn om Leonie op tv te zien. Yay for that, inderdaad :)!
   Anna Schouten onlangs geplaatst…Achter de schermen | Leonie ter VeldMy Profile


 7. Melle 28 april 2017

  Wat een superleuk interview! Ik vind Leonie echt een heel leuk mens. Zo lekker nuchter en open voor het leven. Het komt zoals het komt en haar verwonderende blik vind ik echt onwijs inspirerend.


  • Anna Schouten 28 april 2017

   Yay, thanks <3. Vind ik ook! Echt heel inspirerend. En ze blijft gewoon helemaal zichzelf – en daarmee zo lekker nuchter. Zo tof!


Reacties zijn gesloten.