Event | Pop-Up Gaard

Sieraden. Lampen. Postkaarten. Schilderijen. Boeken. Om maar een aantal dingen te noemen waar ik afgelopen weekend met mijn neus bovenop zat. Ik was te vinden op een event genaamd Pop-Up Gaard in Utrecht, waar verschillende creatievelingen hun werk tentoonstelden. Ik ben echt dol op dit soort markten – en keek er dan ook mijn ogen uit. Kijk je mee?

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Studio Kars + Boom

In Leidsche Rijn, de nieuwste Utrechtse wijk, vind je de Ateliers Kersenboomgaard. Een plek waar kunstenaars werken en wonen. (Wauw, het lijkt me – even tussendoor – zo bijzonder om op zo’n plek te leven. Je atelier letterlijk een paar stappen van je huis af, en omringd door buren die net zo creatief zijn als jij.) In het gebouw waar dit allemaal gebeurt, wordt eens in de zoveel maanden een event georganiseerd door onder andere Studio Kars + Boom: de Pop-Up Gaard. Een gezellige en toegankelijke manier voor kunstenaars om hun werk te kunnen verkopen, en voor liefhebbers om kunst te kunnen bekijken en aanschaffen.

De wijk Leidsche Rijn is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt om naartoe te gaan tijdens een dagje Utrecht, maar met een event als de Pop-Up Gaard is het toch echt de moeite waard om er een bezoekje te brengen. De omgeving bestaande uit ateliers biedt daarnaast het gevoel dat je je op een afgezonderd eilandje omringd door creatieven bevindt – van de vinexwijk om je heen merk je nog maar weinig.

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Sammy Hemerik & Bea van Frankenhuyzen

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Marlies Dinnissen

Wat ik zo geslaagd vind aan de Pop-Up Gaard is dat het een heel ontvankelijk event is. Ik kan het me goed voorstellen dat niet iedereen zich aangetrokken voelt tot een kunstevent en dan ook niet zo snel de stap zou zetten om ernaartoe te gaan, maar bij de Pop-Up Gaard is de drempel laag. Er is voor iedereen wel iets te vinden – en dan heb ik het over een verscheidenheid in zowel items die er verkocht worden als in prijs. Zo zijn er bijvoorbeeld betaalbare sieraden en kaarten te vinden, maar kun je er ook een hoger bedrag besteden aan interieuritems.

Ook is de sfeer op de markt gewoon heel gezellig. Met verschillende ontwerpers houd ik een praatje – iets wat niet op alle events waar ik in het verleden ben geweest zo vanzelfsprekend was. Enthousiast vertellen de creatieven over hun werk, en zo leer ik de achterliggende verhalen kennen. Dat is iets wat het rondlopen op een markt naar mijn idee nog leuker maakt: een open ambiance. De hapjes en drankjes die er buiten te vinden zijn, maken de sfeer compleet – met een beetje extra hulp van de zonnestralen die het plein verwarmen.

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Boek van Hejsan!

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

De Pop-Up Gaard gemist, maar wel benieuwd naar de creatieven? Bij Marlies Dinnissen kocht ik een minimalistisch zilveren kettinkje, en dat was lastig kiezen: ik vond vrijwel al haar ontwerpen mooi. Wat betreft grafische ontwerpen was ik onder de indruk van het werk van Studio Marije Pasman: prints met basic patronen en heldere kleuren (oh, had ik nog maar een plekje over in mijn interieur…). En ten slotte deed het kinderboek van Hejsan! een glimlach op mijn gezicht verschijnen, met een verhaal over een lieflijk getekende bloem die de zon een kusje wilde geven.

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Studio Marije Pasman

Event | Pop-Up Gaard in Utrecht | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Marlies Dinnissen

Over een aantal maanden zal er een nieuwe editie van de Pop-Up Gaard plaatsvinden! Aankondigingen vind je op de Facebookpagina.

Was jij al bekend met de Pop-Up Gaard? Lijkt het je een leuk event?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Thuisbeeld | Sven en Nina
Wat • Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban jungle
Waar • Event | Amersfoort viert 100 jaar De Stijl

bloem-oadd

10 Comments

 1. Anna Schouten 20 april 2017

  Yes, vond ik ook! En haha, klopt :). Hou ik wel van!
  Anna Schouten onlangs geplaatst…Event | Pop-Up GaardMy Profile


 2. Heidi 20 april 2017

  Wat mooi zo marktjes… Vooral hou ik vanallas dat zelf is gemaakt. Dat is echt zo iets dat een andere niet rap heeft.


  • Anna Schouten 20 april 2017

   Klopt, het was een hele leuke setting. Moo ook, die industriële hallen. Jaaa! Dol op zelfgemaakte spullen <3. Zo tof en creatief!


 3. Lucia 19 april 2017

  Wat een leuke artistieke spulletjes! Een echte hipster markt :D


 4. Jessica J. 14 april 2017

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel heel erg fijn uit! Het is ongeveer hetzelfde concept als de Markt van Morgen hier in Antwerpen.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Eggstravaganza: Pokémon GO-paasevent, geldklopperij?My Profile


  • Anna Schouten 14 april 2017

   Yes! Ik vond het er ook heel fijn en gezellig. Leuk! Dat moet ik onthouden voor als ik eens in Antwerpen ben! :)


 5. dionne 14 april 2017

  Ziet er onwijs gaaf uit!


  • Anna Schouten 14 april 2017

   Yes, dat was het ook! Met zoveel mooie spullen <3!


 6. Rowan 14 april 2017

  Wat een leuk event! Ik zie echt prachtige spulletjes, ik zou er helemaal hebberig van worden! ;-)
  Rowan onlangs geplaatst…Fotoverslag | Het Historische Naarden-VestingMy Profile


  • Anna Schouten 14 april 2017

   Jaaa, heb er erg genoten <3. Hihi, klopt! Dat werd ik dan ook. Ik wilde echt alles hebben :).


Reacties zijn gesloten.