Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Slaapkamer (+ KORTINGSCODE!)

Het is tijd voor het tweede deel van de Thuisbeeld reeks in mijn eigen appartement: de ‘slaapkamer’. Tussen aanhalingstekens, want een kamer is het niet echt te noemen. Ik slaap in een vide, een soort hoogslaper. En ik kan je vertellen: dat is heel romantisch. Maar ook een beetje krap. Er past eigenlijk niet veel meer in dan een matras en een klein nachtkastje. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Slaapkamer (+ KORTINGSCODE!) | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Als er dan maar weinig ruimte is, kun je in ieder geval maar beter uitpakken – dat is wat ik dacht. En vandaar dat ik het bed heb opgemaakt met een lekker opvallend dekbedovertrek, in een vrolijke kleur. Groen! Overigens helemaal passend bij de urban jungle die in de woonkamer te vinden is. In mijn vorige woning – waar ik gewoon op de vloer sliep – had ik een meer basic dekbedovertrek, maar dit heb ik ingeruild. En iedere keer vind ik het weer een klein feestje als ik onder dit gezellige ding kruip!

Ook de lampionnetjes aan de muur brengen gezelligheid. Dat ze met zoveel tape vastgeplakt zitten, is eigenlijk omdat ze anders steeds naar beneden vielen. Maar ik moet zeggen dat ik het er eigenlijk ook gewoon leuk uit vind zien. Wat je niet op de foto’s ziet, maar wel een leuk detail is: op de tape staan kleine sterretjes afgebeeld. Om het idee te hebben dat ik onder (of eigenlijk: naast…) een sterrenhemel slaap.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Slaapkamer (+ KORTINGSCODE!) | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Ook Emma matras heeft geholpen met het compleet maken van de ‘kamer’. Toen ik een aantal maanden geleden op het punt stond om te verhuizen, kreeg ik een mail met de vraag of ik een matras wilde ontvangen. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. Ik lag al jaren op het goedkoopste matrasje van Ikea. En hoewel ik daar eerlijk gezegd best prima op sliep, geloof ik dat het voor de rug niet zo goed is om op zo’n dun en eenvoudig matje te liggen. Een nieuw matras was dan ook van harte welkom. Het oude matras kon tijdens de verhuizing meteen naar het grofvuil, en zo kon ik in het nieuwe huis vanaf dag één het nieuwe matras testen. En hoe ik ‘m ontving? Via de post! Super luxe en ideaal bij gebrek aan een auto (eerlijk waar: ik zou anders niet weten hoe ik een matras thuis zou krijgen, behalve door mijn ouders op te trommelen).

Inmiddels heb ik al heel wat nachtjes op het Emma matras geslapen, nu ik ruim twee maanden in mijn appartementje woon. In het begin was het even wennen, aangezien het matras zachter is dan mijn vorige en ik het gevoel had dat ik steeds zo ver wegzakte. Maar het is niet gek om de eerste drie à vier weken te moeten wennen aan een matras – dat natuurlijk altijd anders ligt dan de voorganger. En nu slaap ik als een roosje, en vind ik het juist fijn dat het matras zacht is. Iedere nacht val ik als een blok in slaap en word ik pas weer wakker wanneer de wekker gaat. Het vaste slapen komt wellicht doordat mijn leven momenteel druk en soms wat vermoeiend is (masteropleiding, scriptie, dat soort dingen), maar het fijne matras zal er zeker ook aan bijdragen. En het is heerlijk – want van ’s nachts maar wat wakker liggen, wordt natuurlijk niemand blij.

Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Slaapkamer (+ KORTINGSCODE!) | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Een heuse matrasexpert ben ik niet. Veel meer vertellen dan dat het Emma matras heerlijk zacht ligt en ik er heel goed op slaap, is dan ook niet aan mij besteed. Gelukkig kun je op de website alle informatie vinden. En ook mag ik een korting van 12% aanbieden op de aankoop van een matras, mocht je geïnteresseerd zijn geraakt! Gebruik t/m 29 april de code ‘OokAnnadoetdingen’ in de Emma webshop. Je zit trouwens nog niet meteen ergens aan vast en mag eerst honderd dagen proefslapen – om uitgebreid te kunnen bepalen of het matras iets voor jou is.

Lijkt het jou wat om in een vide te slapen? En is jouw slaapkamer ook toe aan een nieuw matras?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Thuisbeeld | Sven en Nina
Wat • Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban jungle
Waar • Event | Pop-Up Gaard Utrecht

bloem-oadd

16 Comments

 1. Sarah 28 april 2017

  Nog niet toe aan een nieuw matras hier. De mijne is nog niet zolang geleden vervangen :) Echt zalig! En oeh, ziet er mij echt super gezellig uit om zo dicht bij het plafond te slapen. Alleen vervelend als je dan rechtop in bed wilt gaan zitten lijkt mij? Niet?
  Sarah onlangs geplaatst…A trolley traveler’s dream suitcasesMy Profile


  • Anna Schouten 29 april 2017

   Ah, fijn! Dan kun je er inderdaad nog even mee doen :). Jaaa, ik vind het zo knus! Hm, ik kan een beetje half-rechtop zitten in de vide, dus dat is wel oké!
   Anna Schouten onlangs geplaatst…Achter de schermen | Leonie ter VeldMy Profile


 2. Jessica J. 26 april 2017

  Om heel eerlijk te zijn, vind ik dit ontzettend claustrofobisch! Goed dat jij het wel lekker knus vindt. :-) Fan van je dekbedovertrek!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vakantie naar het land van de gitaarriffs!My Profile


  • Anna Schouten 28 april 2017

   Ha, kan me voorstellen dat je er zo over denkt :)! Ik was daar eerst ook wel een beetje bang voor, maar heb er echt helemaal geen last van. Gelukkig maar :). Yay, thanks! Ik vind ‘m ook zo vrolijk!


 3. Irene 21 april 2017

  Mijn god vind je dat niet keiclaustrofobisch? Zo dicht tegen het plafond. Jee. Maar je dekbedovertrek is wel super mooi! :D
  Irene onlangs geplaatst…Dingen die ik denk als ik naar mijn werk fietsMy Profile


  • Anna Schouten 22 april 2017

   Haha! Daar was ik van tevoren wel bang voor, maar ik heb er helemaal geen last van :). Ik vind het juist super knus! Yay, thanks <3.


 4. Angélica 21 april 2017

  ZIet er leuk uit! Een vide lijkt me best gezellig haha :D


  • Anna Schouten 22 april 2017

   Ah, dank je <3. Jaaa, is het ook! Zo knus :)!


 5. Laura 21 april 2017

  Dat idee van de lampionnetjes vind ik echt heel tof! Ziet er super gezellig uit. X


  • Anna Schouten 22 april 2017

   Yay, thanks <3. Het was eigenlijk uit noodzaak, want er zit geen stopcontact daarboven, maar eigenlijk vind ik ze ook gewoon heel leuk. Hihi!


 6. jenn 21 april 2017

  Heerlijk, een nieuw matras! Wij hebben afgelopen zomer een nieuwe gekocht, beste aankoop van het jaar!
  jenn onlangs geplaatst…Start Writing Fiction: hoe was het?My Profile


  • Anna Schouten 21 april 2017

   Helemaal met je eens! Zo genieten, een nieuw matras :). Ah, wat fijn!


 7. Evelien 21 april 2017

  Wat fijn dat je een nieuw matras hebt! Ik heb ook echt nodig een nieuwe nodig. <3
  Hij is beetje doorgezakt en wel tijd voor iets nieuws.
  Liefs,
  Evelien
  Evelien onlangs geplaatst…Bucketlist voor de komende 10 jaarMy Profile


  • Anna Schouten 21 april 2017

   Jaaa, het is zo genieten! Slaapt echt veel fijner zo! Ah, snap ik :). Soms is het echt tijd voor een nieuwe – dat was ook echt zo met mijn vorige matras. Wie weet heb je iets aan de kortingscode, yay!


 8. Anne 21 april 2017

  Ik zou liefst ook een nieuw matras halen, mijn bed slaapt al vanaf het begin niet zoals het zou moeten en ik denk dat een matras daar zeker een grote rol in speelt. Ik ga even een kijkje nemen.
  Anne onlangs geplaatst…Biscuit cheesecakeMy Profile


  • Anna Schouten 21 april 2017

   Oei, dat is vervelend :(! Hm ja, grote kans dat het matras daaraan bijdraagt. Yes! Wie weet heb je iets aan de kortingscode :)! Ik kan het Emma matras in ieder geval echt aanraden – ik slaap er veel beter op dan op mijn vorige matras.


Reacties zijn gesloten.