Thuisbeeld | Sven en Nina

In een vorig artikel las je alles over de levensloop en het werk van kunstenaars Sven Signe den Hartogh (24) en Nina van der Meer (24). Vandaag leer je ze nog wat beter kennen: je krijgt een kijkje in hun interieur! Sven en Nina wonen in een bovenwoning in het centrum van Delft, en hebben daar een heel persoonlijke en knusse ruimte van gemaakt.

Achter de Schermen | Sven en Nina

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Allereerst is daar natuurlijk de vraag hoe ze hun stijl omschrijven, in hun huis vol spullen. Nina lacht: “Rommelig! Maar ook weer geordend, eigenlijk. Het is hier voor sommigen misschien een bende, maar voor ons niet zozeer.” Nadenkend: “Een geordende rotzooi, zo zou je het denk ik kunnen noemen.”

• Een semi-rommelig interieur

De zelfbenoemde geordende rotzooi maakt wel dat het interieur van Sven en Nina enorm persoonlijk is. “Het is eigenlijk een projectie van wie wij zijn,” noemt Nina. Daar voegt Sven aan toe: “Absoluut! En zoals je kunt zien: we houden ontzettend veel van heel veel dingen. Van muziek tot films, van boeken tot allerlei andere dingen. We vinden zoveel spullen mooi en fijn. En dat komt hier, in ons huis, tot zijn recht.”

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Sven en Nina hebben hun huisje op deze manier helemaal eigen gemaakt. Sven: “Alle verschillende spullen maken het huis cosy, wat voor ons echt belangrijk is. Met veel kleden, kaarsjes, tapijten, en een donkere sfeer past het helemaal bij ons.” Hij legt uit dat hij zich fijn voelt bij deze stijl van inrichten: “Ik vind bijvoorbeeld designwoningen – geef het een naam – heel esthetisch, heel mooi om naar te kijken. Maar ik zou er niet kunnen wonen; zoiets is voor mij té perfect. Voor mij moet een huis semi-rommelig zijn.”

• De liefde voor tweedehands

Als lievelingsplek in het huis noemt Nina de lp-hoek. Ook de mooie spullen blijven niet onopgemerkt, zoals het orgel. Een heleboel meubelstukken zijn tweedehands. Nina: “De meeste grote dingen zeker. De bank, tafel en stoelen. Die hebben we allemaal van kringloopwinkels, of hebben we gekregen.”

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Tweedehandswinkels vormen dan ook de favoriete plek om spullen te kopen. En dan het liefst in ‘échte’ winkels, legt Sven uit: “Je hebt kringloopwinkels die een soort franchise zijn, en dan heb je daarnaast kringloopwinkels die gewoon in een oude schuur zijn gevestigd. Winkels waar alles twee euro kost en waar je echt veel rommel ziet. Dat is bij rommelmarkten nu juist ook zo leuk! Wat voor de een troep is, is voor de ander een schat.”

Sven legt de liefde voor het verzamelen van tweedehands spullen verder uit: “Overal waar je komt, koop je weer iets. Het voegt iedere keer iets toe. En zo wordt je huis uiteindelijk een soort collectieve verzamelplaats, bestaande uit alles wat je samen hebt meegemaakt of hebt gedeeld. Wat ik ook mooi vind aan tweedehands kopen, is dat je ergens een nieuw leven aan geeft. Zodat het niet kapot gemaakt hoeft te worden.”

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

• Nog niet compleet: smaakverschillen en droomitems

Of hun ideeën over de inrichting helemaal overeenkomen? Grotendeels wel, maar er zijn weleens kleine botsingen. Sven geeft een voorbeeld: “We hadden in oktober Halloween versiering opgehangen. Dat zouden we even later weer weghalen, had Nina in gedachten. Maar ik dacht: ik wil eigenlijk permanente Halloween versiering!” Nina voegt lachend toe: “Het is toch niet meer speciaal als het er altijd hangt! Hetzelfde geldt voor de kerstversiering, die Sven eerst ook wilde laten staan.”

Het interieur is niet af. Nina: “We zijn nog zeker niet klaar met de inrichting. Nooit, eigenlijk.” Sven noemt als voorbeeld: “We willen graag fotolijsten en schilderijen ophangen, maar dat gaat hier wat lastig vanwege de schuine muren.” Nina gaat verder: “Ik zou nog wel meer kleden op de vloer willen leggen en op willen hangen. En ik vind planten heel mooi, daar zou ik er wel meer van willen hebben. Maar we moeten rekening houden met onze katten, want die vinden het nogal leuk om ergens in te hangen. Of om iets kapot te maken…”

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Thuisbeeld | Sven en Nina | Blogpost @ Ook Anna doet dingen

Daarnaast hebben ze een aantal droomitems, zoals Nina noemt: “We willen wel eens een goede bank, want nu hebben we een slaapbank. En ook dromen we van een oude kabinetkast. Om daar allemaal gekke dingetjes in te stoppen.” Sven licht toe: “Zo’n grote houten kast, bijvoorbeeld half rond. Nu hebben we daar niet de ruimte voor, en is zo’n kast te groot om naar onze bovenwoning te verplaatsen. Het is iets voor in een volgend huis.” Ook Nina weet wel wat ze in een grotere woning zou willen hebben, en noemt afsluitend: “Een grote boekenkast, met zo’n laddertje!”

Leestip! Het Achter de schermen interview met Sven en Nina.

Wat vind jij van het interieur van Sven en Nina?

Follow

Volg Ook Anna doet dingen op InstagramBloglovin’Facebook • Twitter

Heb je de vorige blogposts al gezien? Check ze nu!
Wie • Achter de schermen | Sven en Nina
Wat • Thuisbeeld Ook Anna doet dingen | Urban jungle
Waar • Event | Amersfoort viert 100 jaar De Stijl

bloem-oadd

12 Comments

 1. Mylène 9 april 2017

  Oh geweldig dit! Ik zou dit soms ook wel willen, maar uiteindelijk ben ik toch meer van de lichte interieur. Maar daarom is het juist leuk om hier naar te kijken. Om een beetje te fantaseren haha


  • Anna Schouten 11 april 2017

   Yay :)! Jaaa, des te leuker om ernaar te kijken dan! En ik heb wel een beetje hetzelfde – hier in huis ook wat meer lichte kleuren (maar soms ook ineens de neiging om dat helemaal te veranderen, al denk ik dat het niet zo snel gebeurt uiteindelijk).


 2. Jessica J. 8 april 2017

  Zo knus! Wat een heerlijke warmte ademt hun woning uit, ondanks de donkerdere sfeer.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Tien dingen die je nog niet over me wistMy Profile


  • Anna Schouten 11 april 2017

   Vind ik ook <3. Echt heel mooi gedaan!


 3. Sheila 8 april 2017

  Ten eerste, wat mooi moet het zijn om een bovenwoning in Delft te hebben! En wat is hun interieur een verademing, vergeleken met alle post (clean, sober, white, perfect) wat je nu tegenwoordig op instagram voorbij ziet komen!! Dit geeft zoveel meer mijn voorkeur. Het lijkt op mijn plekje, toen ik nog op kamers woonde. En ook nu zie ik nog overeenkomsten. Leuke details; zoals Jack Skellington natuurlijk.
  Sheila onlangs geplaatst…Een tweede zwangerschap, hoe anders is dat nou?My Profile


  • Anna Schouten 11 april 2017

   Jaaa, lijkt me ook! Een fijne plek :)! Ah, wat leuk dat je er zo enthousiast over bent. En dat het lijkt op je oude kamer! Yes, vind ik ook! Maakt het super persoonlijk en eigen.


 4. Echt een ontzettend leuk huis zeg! Ik houd wel van dat bijeen geraapte ‘zootje’ (om het maar even heel respectloos te zeggen). Ik vind het superleuk als mensen hun persoonlijkheid zo in hun huis leggen. En ik ben wel heeeel benieuwd wat dat Harry Potter ding precies is.. Malou x


  • Anna Schouten 11 april 2017

   Ha, same here! Dat maakt een huis zoveel meer eigen, helemaal met je eens :). Het is een groot doek, dat ze aan de muur hebben hangen! Super tof!


 5. Laura 7 april 2017

  Wat tof gedaan! Echt zo’n eigen interieur, totaal niet strak, maar toch gezellig. Leuk om te zien!
  Laura onlangs geplaatst…PINK-ISH WITH SUDIO SWEDENMy Profile


  • Anna Schouten 11 april 2017

   Jaaa, vind ik ook! Echt helemaal een eigen stijl en sfeer <3. Mooi! Thanks :)!


 6. Rachel Kromdijk 7 april 2017

  Wat super leuk thanks for sharing


Reacties zijn gesloten.