FAQ2

 

Wat is de niche van Ook Anna doet dingen?

Ook Anna doet dingen is een lifestyle en trend blog. Lifestyle is een breed onderwerp en kan gaan over onder andere cultuur, mode, muziek, interieur, hotspots, evenementen en reizen. Met trend blog wordt bedoeld dat er een content focus is op huidige ontwikkelen. Wat is happening? Waar houdt men zich mee bezig? Op de Over de blog pagina wordt meer uitgelegd over Ook Anna doet dingen.

Wanneer is de blog opgericht?

De blog bestaat sinds januari 2014. Ja, dat had met goede voornemens te maken: eerder heb ik verschillende blogs gehad die geen lang bestaan gekend hebben (waaronder een aantal gefaalde mode blogs). Gelukkig gaat dat nu een stuk beter!

Welke camera’s gebruik je?

Voor mijn digitale foto’s, die voornamelijk op mijn blog verschijnen, gebruik ik een Nikon D700, waarvoor ik verschillende lenzen heb (meest gebruikt: 50mm f/1.8, 20-35mm f/2.8 en 35mm f/1.8). Een ander digitaal apparaat dat ik gebruik, is mijn telefoon (iPhone 6). De afbeeldingen die ik met deze apparaten maak, verschijnen ook op mijn Instagram.

Ook schiet ik soms analoge foto’s, omdat ik het heerlijk vind om fotoboeken te vullen en houd van het ouderwetse effect dat op analoge foto’s verschijnt. Hiervoor gebruik ik een Nikon F80. Eerder (en nu nog heel af en toe) gebruikte ik een Minolta Dinax 500si en een Minolta 75w (deze laatste is ideaal om mee te nemen naar feestjes en events, want: heel klein en schiet altijd raak). Tevens heb ik een polaroid camera die ik zeer zelden gebruik (zonde, I know…).

Hoe bewerk je je foto’s?

Ik bewerk alleen mijn digitale foto’s; analoge foto’s laat ik zoals ze zijn. Op mijn digitale camera selecteer ik de foto’s die ik wil gebruiken en gooi ik direct de mislukte plaatjes weg. Vervolgens importeer ik de in eerste instantie goedgekeurde foto’s in Adobe Photoshop Lightroom 5, mijn standaard bewerkingsprogramma.

Een zware bewerking pas ik meestal niet toe; vaak verander ik alleen wat aan de helderheid, contrasten, schaduwen en warmte van foto’s. Hierna volgt nogmaals een selectieronde, want niet alle foto’s die ik geschoten heb, verschijnen uiteindelijk in de blogposts.

Ook werk ik met Adobe Photoshop CS6, bijvoorbeeld om beelden uit te snijden en samen te voegen, om teksten in te voegen of om een grovere bewerking toe te passen.

Hoe kom je aan die kekke bloem illustratie?

Deze vind je onderaan de blogposts en in het widget gebied (rechts). Helaas ben ik zelf niet zo’n held wanneer het aankomt op illustreren. Ik heb ‘m dan ook van iemand anders: via Freepik, door webvillapl / Freepik.

Mag ik je content overnemen?

Alle teksten, afbeeldingen en video’s op deze website zijn eigendom van Ook Anna doet dingen en daarmee de beheerder Anna Schouten, tenzij anders vermeld wordt. Zonder bronvermelding mag de content op de website Ook Anna doet dingen niet overgenomen worden. Ook zie ik – naast een bronvermelding – graag een directe link naar mijn website.

Mocht je meer dan één foto, twintig woorden tekst en/of één of meer video’s over willen nemen, verwacht ik dat je – naast het plaatsen van een bronvermelding – eerst contact met me opneemt. Het is niet toegestaan om de content van Ook Anna doet dingen te gebruiken voor commerciële doeleinden (zoals promotiemateriaal). Lees de disclaimer voor meer informatie.

Kan ik je vragen/inhuren als schrijver en/of fotograaf?

Natuurlijk, wat een eer! Sinds mei 2016 heb ik een eigen bedrijf: Anna Schouten – Tekst & beeld (klik om naar website te gaan). Dat betekent dat ik inzetbaar ben als (eind)redacteur, blogger, copywriter en/of fotograaf. Neem bij interesse vooral contact met me op – ik zou het leuk vinden om je snel te spreken!

Mocht je meer willen weten over tekst- en fotografie-opdrachten die ik in het verleden uitgevoerd heb, bekijk dan de pagina Opdrachten & publicaties.

Meer info?

Heb je niet voldoende informatie kunnen vinden op de FAQ (Veelgestelde vragen) pagina? Schroom je niet om contact met me op te nemen!

FacebookTwitterPinterestTumblrEmail